Tuesday, September 8, 2009
My Own Version White Chocolate Macadamia
* resepi ini telah diolah oleh saya daripada resepi Kek cheese Kak Nikmah ( Beaufort ) - terima kasih kak nikmah
Bahan A :
2 1/2 cawan Tepung Optima
3 Biji Telur ( gred B )
2 sudu makan Minyak jagung
2 sudu nasi Susu cair
Bahan B :
Cream Cheese ( Philidelphia )
susu Manis
Cheddar Cheese ( Kraft ) - diparut
Macadamia nut ( panggang ) - dicincang
White Chocolate ( dicairkan )
Cara:
1. Pukul telur hingga gebu ( putih )
2. Masukkan tepung bersama 2 sudu makan minyak dan 2 sudu senduk nasi susu cair.
3. Bila sebati, masukkan kedalam loyang dan boleh dibakar atau di kukus.
Frostings :
1. Putar cream cheese dengan susu manis hingga sebati. Dan masukkan white chocolate yang telah dicairkan.
Hiasan :
1. Keju cheddar diparut dan ditaburkan diatas kek yang telah disapu cream cheese
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment