Tuesday, September 8, 2009

My Own Version White Chocolate Macadamia


* resepi ini telah diolah oleh saya daripada resepi Kek cheese Kak Nikmah ( Beaufort ) - terima kasih kak nikmah

Bahan A :

2 1/2 cawan Tepung Optima
3 Biji Telur ( gred B )
2 sudu makan Minyak jagung
2 sudu nasi Susu cair

Bahan B :

Cream Cheese ( Philidelphia )
susu Manis
Cheddar Cheese ( Kraft ) - diparut
Macadamia nut ( panggang ) - dicincang
White Chocolate ( dicairkan )

Cara:

1. Pukul telur hingga gebu ( putih )
2. Masukkan tepung bersama 2 sudu makan minyak dan 2 sudu senduk nasi susu cair.
3. Bila sebati, masukkan kedalam loyang dan boleh dibakar atau di kukus.


Frostings :

1. Putar cream cheese dengan susu manis hingga sebati. Dan masukkan white chocolate yang telah dicairkan.

Hiasan :

1. Keju cheddar diparut dan ditaburkan diatas kek yang telah disapu cream cheese

No comments:

Post a Comment